Karin Bijl

Ik ben Karin Bijl en getrouwd met Niels Bijl. Wij zijn de eigenaren van BSO Bijls Buiten. Mijn hobby’s zijn creatief bezig zijn, van kleien tot borduren en breien en nog veel meer. Ik heb 25 jaar met heel veel plezier gewerkt in de gehandicapte zorg. 6 jaar geleden zijn we in Bergen komen wonen op de boerderij van de ouders van Niels met onze 3 kinderen, Tjerk, Mirte en Lotte. Na een goed jaar bouwen aan een nieuw gebouw zijn we in augustus 2009 met de BSO gestart. In de jaren dat we bezig zijn, geniet ik het meest van de kinderen die zo lekker binnen maar vooral buiten spelen. Alle jaargetijden die er op een boerderij voorkomen hebben iets moois. In het voorjaar de lammetjes en in de zomer alles wat groeit en bloeit, de herfst heeft de mooie kleuren van de bomen en de winter de sneeuw en de ijspret. Kortom het is heerlijk om dit met de kinderen te delen en ze van alles te leren over de natuur en het buitenleven.

Niels Bijl

Ik ben Niels Bijl, de man van Karin en ook ik woon en werk op de voormalige boerderij van mijn ouders, het huidige BSO Bijls Buiten. Ik hou van het buitenleven en geniet iedere dag van het werken met de kinderen, de dieren en de natuur. Mijn belangrijkste taak is het verzorgen van de dieren (kippen, hond, poes, geiten, konijnen, pony’s, schapen en lammeren) en het onderhouden van het 10 hectare grootte erf/land. Ik doe dit al mijn hele leven, als kind hielp ik mijn vader met koeien melken en het werken op het land. Ik zat graag op de trekker en het hooien was het aller leukst.
Ook sporten was en is een grote hobby van mij. Voetballen, schaatsen, hardlopen, bowlen, skiën en fietsen zijn mijn favorieten. Na mijn studie bewegingswetenschappen heb ik jaren gewerkt als bewegingstherapeut op medisch kleuter dagverblijven en in de gehandicapten zorg. Helaas zijn mijn heupen behoorlijk versleten waardoor ik nu bijna niet meer kan sporten, maar de thuiswedstrijden van AZ bezoek ik samen met onze kinderen nog altijd.
Ik haal de kinderen op van school en breng ze in de bakfiets naar de BSO. Ik vind het leuk om samen met de kinderen hutten te bouwen, te timmeren of een klus op het land te doen waarbij zij mij dan helpen. In het voorjaar ben ik dag en nacht bezig met de geboortes van de lammetjes, voor mij de leukste tijd van het jaar. Kortom een veelzijdige en leuke job die ik met enorm veel plezier nog lang hoop vol te houden.

Jan Huibers

Mijn naam is Jan Huibers, de partner van Joke Huibers. Ik ben geboren in een tuindersgezin. Bij een opleidingskeuze mocht ik pertinent geen tuinder worden van mijn ouders. Er was daar geen cent in te verdienen. Dus toen maar de ekonomisch/administratieve kant “gekozen”. Altijd heb ik een tuin gehad, welke ik samen met Joke met veel plezier doe. Voornamelijk de groenten was onze liefhebberij. Dit was eerst in Broek op Langedijk. Na mijn pensionering zijn wij in Schoorl terecht gekomen waar ik van de familie Bijl de gelegenheid kreeg om daar op het erf een moestuin te beginnen. Dit viel samen met de start van hun buitenschoolse opvang. Een nieuwe start op een prachtige locatie. En daarbij komt dan nog de uitdaging om de kinderen van de BSO de liefde voor het tuinieren bij te kunnen brengen. Alles in één woord geweldig. Wie van de kinderen zin heeft kan mij helpen en uiteindelijk ook genieten van worteltjes e.d. Samen met Karin gaan we dit jaar ook een bloementuin op orde brengen. Hoewel ik niet alle dagen op de tuin aanwezig ben kunt u natuurlijk altijd een kijkje nemen op de tuinen. U zult verbaasd staan van de verscheidenheid aan groenten, kruiden en zacht fruit soorten. De naambordjes staan er bij. En dan ook straks een bloemenpracht.

Joke Huibers

Mijn naam is Joke Huibers, ik ben vrijwilliger 1 middag in de week. 
Vanaf mijn 19e heb ik in het onderwijs gewerkt, basisschool en middelbare school.
Daarna bij Heliomare (kinderen met een beperking) tot mijn pensioen.
 Toen zocht ik vrijwilligerswerk en het liefst met kinderen. Karin en Niels kende ik al 25 jaar via Heliomare en omdat zij nog een vrijwilliger zochten was de keuze snel gemaakt.
 Ik heb het erg naar m’n zin en dit werk geeft me veel energie.

Rob schotvanger

Hallo allemaal, ik ben Rob Schotvanger en sinds mei 2018 werkzaam op deze prachtige buitenschoolse opvang. Hiervoor heb ik 6 jaar met heel veel plezier bij een andere BSO in Bergen gewerkt. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging in een nieuwe omgeving, en zo ben ik bij Bijls Buiten beland. U zult mij hier 4 dagen in de week vinden, en in de vakanties alle dagen. Mijn grote hobby is voetbal, en voornamelijk Feyenoord. Hier ga ik al jaren elke thuiswedstrijd heen met heel veel plezier.

Naomi van der Laan

Hallo, ik ben Naomi van der Laan en werk met veel plezier bij BSO Bijls Buiten als pedagogisch medewerker. In 2011 ben ik begonnen als stagiaire 3e jaars. Ik heb hier mijn laatste jaar stage afgerond en werk sindsdien vast in dienst. ik werk 3 dagen in de week.